Обавештење ЈКП-а о пражњењу грејних инсталација у зградама које су прикључене на систем даљинског грејања 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Обавештење ЈКП-а о пражњењу грејних инсталација у зградама које су прикључене на систем даљинског грејања
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
13.09.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Из ЈКП “Горњи Милановац” обавештавају кориснике система даљинског грејања да ће у периоду од 15.9.2022. до 29.9.2022. бити

испражњене грејне инсталације у зградама које су прикључене на систем даљинског грејања.

У том периоду корисници ће моћи да изврше неопходне радове на својим унутрашњим топлотним инсталацијама у становима и локалима (замена радијаторских вентила, замена радијатора, пропирање радијатора. Постојећи радијатор (грејно тело) може се заменити одговарајућим који је исте или сличне снаге као постојећи како се не би нарушио топлотни баланс зграде. Такође, у овом периоду пожељно је да станари (Скупштине станара) изврше поправке на инсталацијама у заједничким просторијама, ходницима и подрумима (замена косих балансних вентила, поправка инсталација) иначе се неће уважавати рекламације на квалитет грејања по овом основу.

Пожељно је да корисници који нису мењали радијаторске вентиле у последњих десетак година замене исте на својим грејним телима због квалитетније испоруке топлотне енергије. Уколико се установи да је температура у стану незадовољавајућа, а узрок томе је неисправан радијаторски вентил, рекламација неће бити прихваћена. Пражњење инсталација и радови на инсталацијама у периоду од 1.10. до 5.5.2023. није дозвољено, сем у случају већих кварова у објекту.

Из ЈКП-а подсећају и да је сходно законској регулативи, одржавање унутрашњих инсталација у надлежности корисника система даљинског грејања, односно Скупштине станара. То подразумева комплетне инсталације у објекту (подруми, тавани, ходници, станови) изузев топлотне подстанице у објекту која је у надлежности Енергетског субјекта, односно ЈКП “Горњи Милановац”.
С обзиром на то да није познато каква ће бити епидемиолошка ситуација у току грејне сезоне и да постоје препоруке за штедњу енергије у наступајућем периоду, моле се суграђани да максимално озбиљно приступе решавању проблема на унутрашњим топлотним инсталацијама, како у самим становима тако и у заједничким просторијама (ходници и подруми) како не би долазило до хаварија и прекида у снабдевању топлотном енергијом. Потрудите се максимално да вам инсталације буду поуздане и функционалне за предстојећу грејну сезону.

 

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.204.848 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)